ЄС готує мита на американські товари на $20 млрд у відповідь на плани США підняти мита на імпорт авто

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
ЄС готує мита на американські товари на $20 млрд у відповідь на плани США підняти мита на імпорт авто

Brandon Brown / Unsplash

Європейський Союз може запровадити нові мита на американські товари на суму 20 мільярдів доларів, повідомляє Reuters.

За словами європейського комісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем, якщо США на відмовляться від планів підняти мита на імпорт автомобілей - ЄС прийме заходи у відповідь.

Раніше ЄС вже ввів тарифи на американські товари на 3.3 мільярди доларів у відповідь на підвищення США мит на металургійну продукцію. Але тоді вони стосувалися лише продукції з регіонів США, де президента Дональда Трампа підтримали виборці. Тепер же тарифи планують підняти на товари з усієї країни.

Менше з тим, Мальстрем сподівається, що керівництву ЄС вдастся переконати Трампа не підіймати мита на авто, а також переглянути рішення по тарифам на сталь та алюміній.

В червні Трамп пообіцяв підвищити мита на авто з ЄС на 20%. В четвер, 26 липня, це питання розглянуть на слуханнях в Міністерстві торгівлв США.

З 1 червня США ввели 25% мита на імпорт сталі з Європейського Союзу і 10% - на імпорт алюмінію. Єврокомісія розробила власні обмеження щоб захистити ринок, бо за останні кілька років імпорт 23 категорій сталевих виробів у ЄС виріс. Під санкції ЄС потрапили і українські виробники.