Вбивство ветерана АТО «Сармата». Бердянський суд заарештував чотирьох підозрюваних

Автори:
Олена Мельник, Анастасія Котова
Дата:
Вбивство ветерана АТО «Сармата». Бердянський суд заарештував чотирьох підозрюваних

facebook.com

Бердянський міськрайонний суд заарештував Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Владимиренка, підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка. Зловмисників взяли під варту на два місяці без можливості внесення застави.

Матюшин народився в Макіївці Донецької області і проживає в Дніпрі. Його підозрюють у тому, що саме він застрелив «Сармата» з обріза мисливської рушниці, а після цього він та інші троє підозрюваних (Ломака, Владимиренков і Обухов) втекли з місця злочину на двох автомобілях «Таврія» і Mazda, повідомляє «Громадське».

Побратими загиблого Маджаров, Пшеничний і Пічників, які були з ним під час убивства, упізнали Матюшина як нападника. Прокуратура клопотала про запобіжний захід утримання під вартою, акцентуючи увагу на ризиках втечі, впливу на свідків, а також перешкоджання слідству.

Сам підозрюваний зазначив, що не має відношення до злочину, а в той день приїхав з друзями на відпочинок.

Пізніше суд заарештував другого підозрюваного у вбивстві, 37-річного Миколу Ломаку, на 60 днів без права внесення застави. Його доставлять у СІЗО міста Запоріжжя, повідомляє «112 Україна».

Підозрюваний своєї провини не визнав, а його адвокат заявив, що у справі не вистачає доказів для обвинувачення його підзахисного. Сторона обвинувачення під час слухання висунула в якості основної версії вбивства особисті неприязні стосунки і конфлікт інтересів у підприємницькій діяльності.

Суд також заарештував на два місяці без права внесення застави третього підозрюваного Олександра Обухова, передає «Громадське». Він народився і жив в Дніпрі. За інформацією слідства, приїхав до Бердянська на автомобілі Mazda-6 разом з іншими підозрюваними.

Саме Обухов, за даними слідства, перебував за кермом Mazda, в яку після вбивства Олешка пересіли Матюшин і Ломако, і де знаходився четвертий підозрюваний Максим Владимиренков. Чоловіки вирушили до Дніпра. В такому складі їх і затримали в Васильʼївці.

Сам підозрюваний заявив, що не має відношення до злочину, адже просто підробляв перевізником. За його словами, особи, що вчинили злочин, заправили його авто і поїхали в Бердянськ нібито на відпочинок. Але про їх злочинні наміри Обухов начебто не знав.

На два місяці також арештований четвертий підозрюваний - Максим Владимиренко, повідомляє «Лівий берег». Чоловік, як і Обухів, перебував в автомобілі Mazda, куди пересіли підозрювані після вбивства Віталія Олешко.

Ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» застрелили серед білого дня 31 липня у Бердянську. Убивця підійшов впритул і вистрілив у спину двічі, коли Олешко сидів в кафе з дружиною і знайомими. На вулиці вбивцю чекала машина з заведеним мотором, вбивця скочив у неї і втік.

Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у злочині. Поліцейські зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у Василівці Запорізької області, ще одного зловмисника перехопили в Бердянську.

Начальник поліції в Запорізькій області Сергій Комісаров зазначив, що правоохоронці відпрацьовують різні версії вбивства «Сармата», в тому числі причетність до злочину нардепа Олександра Пономарьова та колишніх бійців АТО.