Українська авіакомпанія скасувала низку рейсів зі Львова до Єгипту

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Українська авіакомпанія скасувала низку рейсів зі Львова до Єгипту

LvivAirport

Українська авіакомпанія SkyUp відмінила рейси з Єгипту до Львова та в зворотному напрямку. Мова йде про рейси, які мали відбутись 25, 26, 28 та 29 липня.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного аеропорту «Львів» на своїй сторінці у Facebook.

Так, авіакомпанія скасувала рейси з/до Хургади та Шарм-ель-Шейху у найближчі середу-четвер та суботу-неділю. При цьому в компанії не пояснюють причини скасування польотів.

У понеділок, 23 липня, група українських туристів застрягла в аеропорту іспанського міста Барселона. Туроператор JoinUp! пояснив затримку рейсу технічними причинами. Пізніше літак за українцями все ж таки вилетів з аеропорту «Бориспіль».

Зазначимо, що з середини червня майже щодня зʼявляються повідомлення про туристів, які не можуть повернутися з Італії, Тунісу чи Іспанії, рейси яких затримали на добу або перенесли в інший аеропорт.

Так, 25 червня близько сотні пасажирів компанії-лоукостера Ernest Airlines, які мали летіти з Мілана до Львова, застрягли в італійському аеропорту. Люди більше 12 годин чекали свого рейсу в закритому терміналі без їжі і пиття. Представники авіакомпанії не змогли пояснити причину затримки, після чого зовсім перестали виходити на звʼязок.

29 червня три сотні українських відпочивальників не могли вилетіти з Тунісу в Київ і Харків. Дві доби люди чекали посадки в аеропорту. В українському посольстві в Тунісі заявили: рейс затримали, тому що не вистачає пального, щоб заправити літак. В результаті МЗС України доставив людей на батьківщину чартерами.

А 1 липня з київського аеропорту «Жуляни» близько тисячі туристів не могли вилетіти за різними напрямками: компанія Brawo Airways скасувала рейси в Анталію, Даламан і Бодрум, Аліканте та Афіни.

Самі оператори ринку говорять: проблема в тому, що авіакомпанії використовують старі, які перекуплені у Європі або США літаки старше 20 років і активно експлуатують їх. Результат такої експлуатації очевидний: судно виходить з ладу і потребує ремонту. А будь-яка несправність збиває всю польотну програму на кілька днів вперед.