ДТП на Житомирщині: власника маршрутки взяли під домашній арешт

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
ДТП на Житомирщині: власника маршрутки взяли під домашній арешт

Національна поліція України

У понеділок, 23 липня, Корольовський районний суд Житомира посадив під домашній арешт на три місяці власника маршрутки, яка 20 липня потрапила у ДТП з численними жертвами.

Суд задовольнив клопотання захисту, попри те, що прокуратура наполягала на повноцінному арешті обвинуваченого, повідомляє Громадське.

Власник маршрутного автобуса також повідомив на суді, що інформація про несправні гальма маршрутки не відповідає дійсності.

Як повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації, четверо потерпілих, що потрапили у ДТП, серед яких двоє дітей, залишаються стабільно важкими і знаходяться у реанімаційному відділенні.

Одну жительку з міста Новоград-Волинський уже виписали із лікарні, ще трьох потерпілих планують виписати у найближчі дні. Ще один потерпілий знаходиться у стані середньої важкості.

Як ми писали, 20 липня на трасі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиці Житомирської області сталася страшна ДТП за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та дев’ятеро отримали травми різного ступеню тяжкості.

Зазначимо, що минулої пʼятниці в Україні відбулося одразу чотири аварії у Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській і Київській областях, в яких загинули 22 людини та 26 отримали поранення і знаходяться у лікарнях.

У зв’язку з цим, у той же день у МВС провели екстрену нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що посилять контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, будуть вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

21 липня поліція оприлюднила дані постраждалих та загиблих у аварії, серед яких – п’ятеро дітей. Власника маршрутки затримали у порядку ст. 208 КПК України, а згодом йому повідомили про підозру.