В Україні за один день сталося чотири аварії з масовою загибеллю людей. Влада посилює контроль швидкості на дорогах

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
В Україні за один день сталося чотири аварії з масовою загибеллю людей. Влада посилює контроль швидкості на дорогах

Національна поліція України

У пʼятницю, 20 липня, в Україні відбулося одразу чотири аварії, в яких масово загинули люди, а в двох областях влада оголосила траур. 22 людини загинули в страшних ДТП у Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській і Київській областях. 26 отримали поранення і знаходяться у лікарні.

Що сталося?

Близько 5 ранку в Миколаївській області неподалік від смт Криве Озеро на трасі «Київ-Одеса» рейсовий мікроавтобус марки Volkswagen врізався у вантажівку, що стояла на узбіччі. Від удару водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів з травмами різного ступеня тяжкості доставили в лікарні.

Рано вранці на трасі Київ-Одеса маршрутка знесла на узбіччі фуру

mk.npu.gov.ua

Загиблі виявилися громадянами Білорусі. «Ідентифіковані 3 з 5 загиблих білорусів у ДТП з автобусом на трасі Одеса-Київ, 3 постраждалих продовжують залишатися в реанімації, 9 перебувають у хірургічному відділенні», - повідомив МЗС Білорусі в Twitter.

Близько 11 ранку в Житомирській області на трасі Київ-Чоп рейсова маршрутка з пасажирами на швидкості врізалася у вантажівку DAF з причепом. Загинули 11 пасажирів, у тому числі двоє дітей. Аварія сталася поблизу села Глибочиці. За попередніми даними водій маршртуки Київ-Нововолинськ заснув за кермом. Сильний удар фактично зніс передню частину автобуса, в якому сиділи люди.

У Житомирській області в смертельній аварії загинули 11 людей

zt.npu.gov.ua

10 пасажирів автобуса госпіталізували. Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундіч на сторінці Facebook повідомив, що влада надасть всю необхідну допомогу постраждалим і сімʼям загиблих у ДТП. «Всі постраждалі знаходяться в 4 медичних установах», — сказав він.

21 липня у Житомирській та Рівненській областях оголосили траур за загиблими.

В цей же час, близько 11 ранку, сталося ще одне смертельне ДТП: у Хмельницькій області в ДТП загинула сімʼя з дитиною. Volkswagen Golf виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з вантажівкою Iveco. В аварії загинула подружня пара з 4-річною дитиною, ще одна 12-річна дівчинка госпіталізована.

У Хмельницькій області в лобовому зіткненні загинула сім'я

hm.npu.gov.ua

Близько 18:00 смертельне зіткнення трапилося під Києвом, на Старообухівському шосе. У результаті три людини постраждали і ще троє - загинули. У соцмережах очевидці повідомляють, що два авто повністю згоріли. На місці працювало пʼять машин швидких.

Під Києвом у ДТП згоріли два авто і загинули три людини

dtp.kiev.ua

Як відреагувала влада?

Після серії кривавих аварій, Міністерство внутрішніх справ скликало екстрену нараду. За підсумками засідання, керівництву Національної поліції доручили підвищити безпеку на дорогах в сезон відпусток, а начальників Головних управлінь Нацполиции областей, в яких сталися аварії, зобовʼязали звітувати керівництву МВС у розслідуванні.

Що далі?

Глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян заявив, що «Укртрансбезпека» посилить контроль за пасажирськими перевезеннями і буде вилучати старі та непридатні для транспортування людей автобуси.

«Середній вік маршруток - більше 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості - більше 20 років. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту», - зазначив міністр.

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуювати на штрафні майданчики і відправляти на металобрухт.