Омбудсмен Денісова: Діти з притулку на Волині заявили про сексуальні домагання з боку керівництва

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Омбудсмен Денісова: Діти з притулку на Волині заявили про сексуальні домагання з боку керівництва

Pixabay

Троє дітей з притулку, який знаходиться в місті Рожище Волинської області, заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. Ще у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Зараз там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася – сказала, що вони все вигадують», – зазначила Денісова.

За її словами, працівники Нацполіції вже працюють на місці. Крім того, керівництво області має знайшти місце, куди можна буде перевести дітей і забезпечити їхній психологічний спокій, аби вони не зазнали жодного тиску.

«Наголошую, що жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права… Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після зникнення дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу», – зауважила омбудсмен.

Денісова додала, що на місці вже працює Служба у справах дітей. До притулку також виїхав керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса та прокуратура.

Раніше 94 особи отруїлися в дитячому таборі «Орлятко» в Донецькій області. За словами медиків дизентерія до постраждалих перейшла з борщу по-українськи і з вівсяної каші, а носієм інфекції була співробітниця харчоблоку.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням», а сам табір закрили до кінця року.