Російські біатлоністки переходять у збірну України. Москва буде наполягати на дискваліфікації

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російські біатлоністки переходять у збірну України. Москва буде наполягати на дискваліфікації

Facebook / Anastasia Rasskazova

Союз біатлоністів Росії не був офіційно повідомлений про рішення трьох біатлоністок змінити спортивне громадянство і виступати за збірну України.

Про це заявив член правління СБР і перший віце-президент по роботі з регіональними організаціями Олексій Нуждов у розмові з російським Федеральним агентством новин.

За його словами, спочатку біатлоністки хотіли виступати за збірну Білорусії. У СБР дізналися про це від президента білоруської федерації. Після цього його попередили, що російська сторона буде наполягати на карантині, оскільки дві спортсменки виступали на міжнародних змаганнях. Аналогічна ситуація виникла і зі збірною України.

«У будь-якому випадку колеги з України будуть звертатися в IBU, щоб отримати дозвіл, і ми отримаємо офіційний запит. Тоді зберемо правління СБР і будемо вирішувати, як вчинити. Варіантів, власне, два: наполягати на карантин чи ні», – сказав Нуждов.

Він зазначив, що карантин передбачає до двох років заборони на участь у міжнародних змаганнях, якщо спортсмен змінює країну, за яку буде виступати.

«Це робиться через IBU», – зазначив Нуждов.

У той же час джерело агентства повідомляє, що правління СБР буде наполягати на санкціях стосовно спортсменок, оскільки біатлоністки вже виступали за Росію на міжнародних змаганнях.

«Правління Союзу біатлоністів Росії буде наполягати на карантині щодо біатлоністок Катерини Бех і Анастасії Рассказової. Як стало відомо Федеральному агентству новин, рішення наполягати на дискваліфікації, швидше за все, буде одноголосним», – йдеться в повідомленні.

1 серпня президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що три російських спортсменки – Бех Катерина, Анастасія Рассказова та Оксана Москаленко – проходять процес натуралізації і будуть виступати за юніорську збірну України з біатлону на міжнародних змаганнях. У збірній також працюватиме тренер спортсменок Ілля Ловихов.