Абітурієнти не можуть перевірити списки зарахованих на бюджет. На сайті стався збій

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Абітурієнти не можуть перевірити списки зарахованих на бюджет. На сайті стався збій

Pixabay

У понеділок, 1 серпня, у абітурієнтів виникли труднощі з доступом на сайт vstup.osvita.ua.

В коментарях на сторінці Міністерства освіти і науки в Facebook, а також на сайті osvita.ua вступники протягом дня пишуть, що не можуть перевірити рейтингові списки рекомендованих на зарахування до ВНЗ.

http://osvita.ua

http://osvita.ua

http://osvita.ua

facebook.com

При спробі зайти на сайт vstup.osvita.ua зʼявляється наступне повідомлення: «У зв’язку із суттєвою затримкою отримання даних від Єдиної державної бази з питань освіти оновлення інформації на сайті очікується до кінця дня 1 серпня. Приносимо вибачення за незручності. Доступ до сайту через VPN тимчасово заблоковано».

vstup.osvita.ua

У Міносвіти труднощі з доступом до системи пояснюють великим напливом охочих перевірити свій результат на вступ.

«Переконливо просимо: якщо у Вас виникають певні труднощі з заходом в електронний кабінет, потрібно трохи почекати. Через величезну кількість звернень система може перевантажуватися. І якщо Ви вже побачили свій результат, будь ласка, виходьте з системи, щоб інші вступники могли ознайомитися з результатами. Уже скоро інформація також зʼявиться на сайті», – йдеться в розʼясненні міністерства в Facebook.

Цього року вступники подали найбільше заяв на вступ до ВНЗ на спеціальності філологія, право, менеджмент і викладацькі спеціальності. Їх популярність в певній мірі може бути повʼязана з тим, що в цьому році на них велике державне замовлення.

З топ-10 предметів з найбільшим держзамовленням середня освіта займає першу позицію - 7 475 місць, компʼютерні науки - третю позицію - 3 216 місць, право - четверту позицію - 3 090 місць, філологія - сьому позицію - 2 210 місць.

Минулого року філологія, право і менеджмент також були найпопулярнішими спеціальностями в абітурієнтів.