Боксера Усика затримали в аеропорту Кракова. Його вже відпустили (оновлено)

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова ввечері 17 вересня. Першим про це написав нардеп від «Слуги народу», перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту Жан Беленюк. Наразі Усика вже відпустили.

За словами боксера, сталося непорозуміння. Він висловив повагу польським правоохоронцям, «які виконують свої обовʼязки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії».

«Зараз все добре, нашого чемпіона відпустили, його більше не затримують. На фото він разом із нашим генконсулом у Кракові одразу після звільнення», — написав президент Володимир Зеленський.

Зеленський зреагував на інцидент і до цього писав, що доручив міністру закордонних справ Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина і чемпіона», — заявив президент.

Речник МЗС України Георгій Тихий також відреагував на затримання Олександра Усика в аеропорту Кракова в коментарі «Бабелю».

«Генконсул України в Кракові вже терміново виїхав до аеропорту для зʼясування обставин ситуації. Українська сторона категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина і чемпіона», — зазначив він.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга звернуся до свого польського колеги Радослава Сікорського, щоб вирішити ситуацію. Міністр також доручив генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням.