Росіяни завдали 10 ударів по Харкову. Десятки людей постраждали, серед них — медики

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Вдень 1 вересня Росія завдала по Харкову 10 ударів. Більш як 20 людей постраждали.

Про це пишуть голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер міста Ігор Терехов.

Станом на 14:42 відомо про 29 постраждалих. Поранення отримали двоє медиків, один лікар у важкому стані. Також серед постраждалих двоє дітей.

Терехов писав, що під ударом були два райони — Салтівський та Немишлянський. Синєгубов пізніше уточнив, що удари прийшлись по трьох локаціях: Харківський палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі, поблизу Гідропарку в Київському районі.

Серед пошкоджень — відділення «Нової пошти», магазини, спортивний комплекс, торговельний центр, автомобілі. Також пошкоджено газогін, є загоряння. На місці працюють усі відповідні служби. Крім того, росіяни зруйнували харківський Палац спорту. По ньому били аж чотири рази, зазначили в Національному олімпійському комітеті України.

Станом на 15:30 постраждалих у Харкові вже 41, повідомив Синєгубов. Серед них — пʼятеро дітей.

Росіяни, попередньо, били по місту ракетами «Іскандер-М», повідомили в Офісі генпрокурора. Їхня швидкість під час атаки становила 6 000 км/год. За даними Нацполіції, росіяни запустили по Харкову вісім ракет, три з них — «Іскандер-М». Також було щонайменше стільки ж влучань ЗРК С-300.

Оновлено о 19:25. Кількість постраждалих зросла до 47. Семеро з них — діти. Найменшому потерпілому три місяці, в нього гостра реакція на стрес.

З-під завалів врятували трьох людей. Пошуково-рятувальна операція ще триває.