Атака РФ по Харкову. Зросла кількість загиблих і поранених — що відомо на цю хвилину

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Російська армія близько 15:15 атакувала Харків. Загалом росіяни запустили по місту пʼять авіабомб УМПБ Д-30 з Бєлгородської області.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Росіяни поцілили в центральну частину міста, там було влучання в землю, загорілася трава. У Київському районі пошкоджені гаражі й навчальний заклад. У Індустріальному районі влучили у 12-поверховий будинок, також там пошкоджені пʼять автомобілів. У Слобідському районі поцілили в склад, також там пошкоджені три будинки.

Загалом відомо про 47 постраждалих мирних людей, 20 із них у тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Деяким пораненим довелося провести ампутації. Також через обстріл загинуло щонайменше пʼятеро людей, серед них — 14-річна дівчинка.

Оновлено о 19:05. Кількість загиблих через удар по Харкову зросла до шести, повідомив Синєгубов.

Оновлено о 22:05. З-під завалів 12-поверхівки в Індустріальному районі дістали тіло загиблої жінки, повідомив мер Ігор Терехов. Кількість жертв сьогоднішньої російської атаки по місту зросла до семи. За даними Міністерства внутрішніх справ, через атаку по місту постраждали 77 людей, 18 з них — діти.

Харківська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Під завалами та на верхніх поверхах пошкоджених будинків можуть бути люди. Інформація оновлюватиметься.