Українські дрони атакували військовий аеродром «Маринівка» у Волгоградській області РФ

Автор:
Олександра Амру
Дата:

У Росії заявили про атаку дронами у Волгоградській області рано-вранці. Місцеві повідомляють про детонацію і сильну пожежу в районі військового аеродрому «Маринівка».

Про це пишуть російські телеграм-канали.

Вибухи лунали в селищі Октябрський Калачівського району області, де розташований аеродром.

Губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров пізніше підтвердив приліт дронів на «військовий обʼєкт у регіоні» і заявив, що російська протиповітряна оборона нібито відбила атаку.

«Сьогодні вночі сили ППО Міністерства оборони відбили атаку БпЛА на територію Волгоградської області в районі «Маринівки», більшість безпілотників знищили. Внаслідок падіння БпЛА виникла пожежа на території обʼєкта Міністерства оборони. Пожежники оперативно розпочали гасити вогонь. Жертв немає», — повідомив Андрій Бочаров.

Російські телеграм-канали повідомляють, що мешканців містечка поблизу військового аеродрому евакуювали.

На аеродромі «Маринівка» базуються, зокрема, фронтові літаки-розвідники Су-24МР.

Оновлено о 12:30. Джерело «Бабеля» в Службі безпеки України підтвердило удар по аеродрому «Маринівка». Атака була операцією СБУ і Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Сильна пожежа на обʼєкті спричинена детонацією авіабомб, боєкомплекту і пально-мастильних матеріалів. Місцеві жителі чули вибухи всю ніч і ранок, а над аеродромом здіймаються густі стовпи чорного диму.

Як повідомило «Бабелю» джерело в СБУ, саме «Маринівку» у Волгоградській області росіяни активно використовують для бомбардувань лінії фронту в Україні.

«СБУ з хірургічною точністю працює по аеродромах, з яких ворог атакує Україну. Кожна така атака знижує перевагу росіян у повітрі та значно обмежує їхні авіаційні спроможності», — зазначило джерело.