Технологічні компанії на чолі з Apple та Nvidia втратять майже $1 трильйон на тлі обвалу акцій

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Сьогодні, 5 серпня, Apple та Nvidia очолили список акцій технологічних компаній, які розпродають через побоювання рецесії в США, а також після рішення компанії Berkshire Hathaway скоротити свою частку у виробнику iPhone майже на 50%.

Про це пише Reuters.

Високоприбуткові акції так званої Чудової сімки (Magnificent Seven,) до якої входять Alphabet, Amazon, Microsoft, Meta, Tesla, а також Apple і Nvidia впали на 6,5%. Також приблизно на 7,8% впали акції інших технологічних компаній, таких як Intel та AMD.

Втрати акцій «Чудової сімки» мають скоротити сукупну ринкову вартість компаній майже на один трильйон доларів. Акції Nvidia впали на 14%, а Apple — більш ніж на 8%, пише Bloomberg. Падіння акцій Nvidia знищить близько $358 мільярдів її ринкової вартості, тоді як Apple втратить $277 мільярдів.

Акції Amazon, Microsoft та Alphabet — трьох найбільших постачальників послуг хмарних обчислень — впали, оскільки їхні звіти про доходи перекреслили великі ставки на великі інвестиції в штучний інтелект, які швидко спричинили зростання.

Після понад річного зростання акції великих технологічних компаній в останні кілька тижнів опинилися під тиском. Зокрема через те, що окупність великих інвестицій в ШІ займе більше часу, ніж сподівалися деякі інвестори. Таким чином багатомісячне зростання в секторі перервалося.

  • Американські ринки падають на тлі побоювань рецесії економіки США. Минулого тижня стало відомо, що безробіття в Штатах збільшилося до рекордних за майже чотири роки значень.
  • 5 серпня японський фондовий індекс Nikkei, що включає акції 225 найбільших компаній країни, втратив 4 451 пункт, що стало найбільшим падінням в історії. Падають також інші основні фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону: шанхайський Shanghai Composite втратив 1,3%, гонконгський Hang Seng Index — 2,3%, корейський KOSPI — 8,8%, австралійський S&P/ASX 200 — 3,7%, а тайванський Taiex — 8,4%. Це падіння зачепило й криптовалюти.