Війська Росії вшосте за день вдарили по Харкову. В області теж є загіблі й руйнування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Війська Росія за 24 липня шість разів обстріляли Харків, а також вдарили ракетами по місту Лозова (Харківська область).

Про це повідомили мер Харкова Ігор Терехов і голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Харків

У Харкові вранці в одному з мікрорайонів від удару балістичної ракети «Іскандер-М» постраждала будівля Швейцарського фонду з протимінної діяльності FSD, який займається розмінуванням в області. Будівля зазнала значних руйнувань. Також були пошкоджені автівки, що стояли поруч. Про жертв не повідомляли.

Потім було ще два удари по інфраструктурних обʼєктах, на одному з яких виникла сильна пожежа. Ще один удар ракетою С-300 був по приватному сектору — пошкоджені будинки. Терехов спочатку повідомив про одного загиблого, але потім спростував цю інформацію.

Пʼятий удар був по інфраструктурному обʼєкту в Холодногірському районі міста — в нього поцілили дві ракети. Поранені шестеро людей, яких вже госпіталізували.

О 17:05 ворожа авіація скинула керовану авіабомбу поряд із центром Харкова. Бомба впала у приватній житловій забудові. Відомо про трьох постраждалих цивільних чоловіків. На місці удару пожежа.

Лозова

Ракетний обстріл міста Лозова стався приблизно о 13:00. Ракети там теж поцілили в інфраструктурний обʼєкт. Під завалами знайшли тіло однієї людини. Ще двох людей шукають. Поранені четверо людей.

Оновлення

Прокуратура Харківщини о 18:30 повідомила, що люди, яких шукали під завалами, знайдені — вони мертві. Кількість заглиблих внаслідок ракетного удару зросла до трьох. Поранених четверо людей.

Попередньо, удар був завданий ракетами «Іскандер». Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК).