МОК проголосував за створення перших Олімпійських кіберспортивних ігор. Вони пройдуть у 2025 році

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) одноголосно проголосував за створення перших в історії Олімпійських ігор з кіберспорту. Перші змагання проведуть у 2025 році в Саудівській Аравії.

Про це повідомили в МОК.

«Це справді нова ера для МОК. Ми йдемо в ногу з темпами цифрової революції. Мої дорогі друзі та колеги, своїм голосуванням ви створили Олімпійські кіберспортивні ігри», — заявив очільник МОК Томас Бах.

МОК негайно розпочне роботу з вибору міста і місця змагань, обере дату, визначить процес кваліфікації для гравців та інші деталі.

Крім того, МОК вже уклав із Національним олімпійським комітетом Саудівської Аравії 12-річний контракт на проведення кіберспортивних ігор.

За словами Томаса Баха, Олімпійські ігри з кіберспорту мають привернути увагу нинішнього «цифрового покоління», щоб залишатися актуальними для молоді.

  • У 2018 році МОК організував Esports Forum у Лозанні, а у 2021 році розробив концепт Olympic Virtual Series — це був перший пілотний проєкт МОК у кіберспорті. У жовтні 2023 року в МОК офіційно заявили, що планують створити перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту.