Колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову повідомили про підозру. Він виїхав за кордон за чужим недійсним паспортом

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який допоміг йому незаконно перетнути кордон.

Про це повідомили в ДБР і в Офісі генерального прокурора України.

Начальника однієї з груп інспекторів прикордонної служби «Ягодин», який допоміг Боголюбову незаконно виїхати з України, вже затримали.

Слідство встановило, що олігарх разом зі своїм близьким родичем виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ — Хелм», хоча за базами даних України кордону він не перетинав.

Зʼясувалося, що Боголюбов виїхав з країни за недійсним паспортом громадянина України, який зараз фізично перебуває в країні і не виїжджав.

Затриманий прикордонник передав своїй підлеглій документи пасажирів і запевнив, що вже особисто перевірив купе, де були Боголюбов зі своїм родичем.

Водночас польським прикордонникам олігарх показав уже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Олігарху та прикордоннику повідомили про підозру у незаконному переправленні людей через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Геннадію Боголюбову повідомили про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України). За це йому загрожує до семи років увʼязнення.

Прикордоннику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 25 мільйонів гривень застави.