Суд Баварії дозволив внутрішній розвідці стежити за діяльністю ультраправої «Альтернативи для Німеччини»

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Мюнхенський адміністративний суд дозволив внутрішній розвідці в Баварії стежити за регіональним обʼєднанням ультраправої «Альтернативи для Німеччини» (АдН).

Про це пише пресслужба суду.

Згідно з рішенням, Баварській службі з захисту конституції дозволили «здійснювати моніторинг АдН як партії в цілому та інформувати про це громадськість».

В суді пояснили своє рішення антиконституційними діями партії. Там також зазначили, що заяви представників АдН створюють «сценарій загрози і жаху» щодо мігрантів і людей мусульманського віросповідання.

  • «Альтернатива для Німеччини» — найбільша ультраправа німецька партія. Вона зʼявилася у 2013 році на хвилі єврокризи як партія єврокритиків. У 2017 році вона пройшла до німецького парламенту — це вперше ультраправі потрапили у Бундестаг із часів Другої світової.
  • АдН має антимігрантську риторику, виступає за збереження «традиційних цінностей», критикує ЄС та допомогу Україні.
  • Наприкінці травня — перед виборами до Європарламенту — АдН виключили з ультраправої групи ЄП. Причиною стала заява євродепутата від цієї партії Максиміліана Кра, який назвав «помилковим узагальненням» той факт, що члени СС були злочинцями.