Генпрокурор не відсторонив Вербицького, але переклав його обовʼязки на інших заступників

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Генеральний прокурор України Андрій Костін тимчасово переклав виконання обовʼязків свого заступника Дмитра Вербицького на інших заступників. При цьому Вербицького не відсторонили.

Документ опублікували на офіційному сайті прокуратури та в соцмережах.

Напередодні в ефірі національного телемарафону Костін повідомив, що на час проведення службового розслідування не може відсторонити Вербицького від виконання обовʼязків, бо це «не передбачено законом».

В інтервʼю виданню «Українські новини» 20 червня Дмитро Вербицький повідомив, що звернувся до генпрокурора з проханням на час проведення службового розслідування перерозподілити всі його обовʼязки між іншими заступниками.

  • 7 травня «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») оприлюднили розслідування про те, що Вербицький живе в маєтку в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві, який його племінник придбав за дорученням одеського бізнесмена за понад 2 мільйони гривень, що, як вказали журналісти, ушестеро менше за його ринкову вартість. А 10 червня вийшла друга частина розслідування «Схем», у якій ідеться, що дівчина Вербицького за пів року стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 мільйони гривень.
  • Сам Вербицький запевняє, що майно і кошти в його дівчини були задовго до початку їхніх стосунків. Він вважає, що мета розслідування — тиск на прокуратуру.