У Запоріжжі почали будувати першу підземну школу

Автор:
Олександра Амру
Дата:

У Запорізькій області розпочали будівництво першої в регіоні підземної школи. Вона стане частиною відомого «Січового колегіуму» — одного з найкращих освітніх закладів регіону. Загалом на Запоріжжі збудують пʼять таких шкіл.

Про це повідомили в Запорізькій обласній державній адміністрації.

«Уже розпочато будівництво підземних шкіл на пʼяти локаціях в Запорізькій області. Наша глобальна мета, щоб 50 тисяч учнів на території регіону змогли вийти в новому навчальному році в освітній процес офлайн», — зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За його словами, увагу приділятимуть не лише безпеці, але й дизайну майбутньої школи.

«Він має бути інтерактивним, аби діти хотіли сюди приходити», — додав Федоров.

Будівельні роботи стартували півтора тижня тому За словами головного інженера підрядної компанії Максима Гайдая, наразі будівельники викопують 6,5-метровий котлован, а далі заливатимуть нижню плиту.

Директорка «Січового колегіуму» Валентина Єршова розповіла, що в її навчальному закладі навчаються майже 400 учнів, приблизно половина з них наразі здобуває освіту дистанційно. Натомість підземна школа дозволить дітям повернутися до офлайн-навчання.

Планується, що вона відкриє двері для учнів уже цього навчального року, а навчання проводитимуть у дві зміни.

  • Першу підземну школу в Україні збудували в Харкові у квітні цього року. Перед тим, у вересні 2023 року, у місті відкрили класи для навчання в метрополітені. Згодом підземна школа зʼявилася у місті Люботин Харківського району.