Збірна України поступилася Румунії в першому матчі на Євро-2024

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Національна збірна України з футболу 17 червня поступилася Румунії в першому матчі групового етапу. Гра закінчилася з рахунком 3:0.

Голи: Станчу, 30, Р. Марін, 53, Дрегуш, 57

У першому таймі на 29-й хвилині півзахисник Ніколає Станчу пробив у дальній верхній кут воріт і відкрив рахунок. До кінця тайму підопічні Сергія Реброва не змогли зрівняти рахунку.

На 53-й хвилині під час контратаки мʼяч перейшов півзахиснику Развану Маріну, який пробив його з дальньої відстані прямо у ворота — 0:2. Вже за чотири хвилини після цього Дрегуш замкнув простріл Манна після розіграшу кутового — 0:3.

Цей матч є першою офіційною зустріччю України й Румунії. До цього команди грали шість разів, однак усі ігри були товариськими. Невелика перевага за підсумками цих зустрічей — на боці Румунії (три перемоги проти двох в України; ще один раз команди зіграли внічию).

Для Румунії Чемпіонат Європи 2024 є шостим, а для України — четвертим. У відбірковому турнірі румунська збірна посіла перше місце у групі I, випередивши збірні Швейцарії, Ізраїлю, Білорусі, Косова й Андорри. Україна посіла третє місце, пропустивши вперед збірну Англії, яку вважають одним із головних претендентів на перемогу, і збірну Італії, та випередивши Північну Македонію й Мальту.

  • Надалі у збірної буде ще дві гри в груповому етапі — 21 червня о 16:00 Словаччина — Україна (Дюссельдорф), 26 червня о 19:00 Україна — Бельгія (Штутгарт).
  • Чемпіонат Європи з футболу Євро-2024 розпочався 14 червня і триватиме до 14 липня, турнір приймає Німеччина. Участь в Євро-24 беруть 24 країни: Німеччина, Франція, Португалія, Бельгія, Іспанія, Шотландія, Туреччина, Австрія, Англія, Угорщина, Словаччина, Албанія, Данія, Нідерланди, Румунія, Швейцарія, Сербія, Італія, Чехія, Словенія, Хорватія, Грузія, Україна, Польща. Загалом має відбутися 51 матч — 36 на стадії групового етапу і 15 у плей-оф.