Німецька поліція підтвердила смерть 9-річної українки Валерії, яка зникла тиждень тому. Правоохоронці розслідують вбивство

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Німецька поліція на брифінгу підтвердила, що тіло, яке знайшли 11 червня у лісі біля міста Дебельн (Саксонія), належить зниклій українській дівчинці Валерії.

Про це пише Bild.

«Це сумна звістка. Загибла — це зникла девʼятирічна Валерія. Вона стала жертвою злочину. Ми розслідуємо вбивство», — заявив комісар поліції Карстен Кемпф.

За даними поліції, мертву дитину знайшли далеко від лісових стежок, у підліску на пересіченій місцевості.

«Наше розслідування наразі зосереджене на соціальному колі сімʼї», — сказала прессекретар прокуратури Інгрід Бургхарт. Підозрюваних і арештів поки що немає.

Після розслідування і розтину поліція не знайшла доказів того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину.

  • Девʼятирічна Валерія зникла 3 червня — вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус до школи, але так там і не зʼявилась. У школі не забили на сполох через її відсутність, тому мама дівчинки помітила зникнення доньки лише ввечері й повідомила поліцію близько 18:30 того ж дня.
  • Валерію не виявили на записах камер спостереження, її не памʼятають водії автобусів. Тому невідомо, чи взагалі дівчинка сіла на автобус до школи.
  • Дівчинка разом з матірʼю проживала в Німеччині з 2022 року. Батьки Валерії розлучені, батько служить на фронті. Після зникнення дитини йому дали відпустку і дозволили поїхати до Німеччини.