Папу Римського знову звинувачують у гомофобних висловлюваннях

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Папа Римський Франциск повторив образливе гомофобне слово під час закритої зустрічі зі священниками. Йдеться про frociaggine, яке фігурально перекладається як «педик».

Про це пишуть італійські інформаційні агентства ANSA та Adnkronos з посиланням на джерела, які були на зустрічі.

У розмові з духівництвом Папа Римський знову торкнувся теми того, що у Ватикані панує атмосфера frociaggine, і сказав, що краще, аби представників ЛГБТ не допускали до семінарії. Раніше під час закритої зустрічі понтифік заявляв, що геям не можна дозволяти ставати священниками.

В офіційній заяві Ватикану за підсумками цієї зустрічі написали, що Папа говорив про небезпеку ідеологій у Церкві, необхідність вітати геїв із долученням до Церкви, але водночас «розсудливо» ставитися до їхнього вступу в семінарію.

У Ватикані також додали, що на закритій зустрічі обговорювалися «пастирські» та «актуальні» теми, такі як зловживання психоактивними речовинами, низька явка виборців на виборах і війни на Близькому Сході, в Україні та в інших місцях.

  • У травні Папу Римського так само звинувачували у використанні гомофобного слова frociaggine на закритій зустрічі з італійськими єпископами. Цим словом він описав «проблему», яка існує в деяких семінаріях. Пізніше понтифік перепросив за свої нетактовні слова.
  • Італійська газета Corriere della Sera пояснювала, що проблемою є те, що стиль спілкування Папи Франциска досить непередбачуваний та прямий і часом призводить до складних ситуацій та непорозумінь.