Російські війська не захоплювали село Рижівка на Сумщині. Місцева влада спростувала заяву Кадирова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У селі Рижівці на Сумщині немає російських військ, повідомив «Суспільному» голова Білопільської громади Юрій Зарко.

Він спростував заяву голови Чечні Рамзана Кадирова, який 9 червня писав, що його бійці з формування «Ахмат» нібито окупували село поблизу кордону з російською Курською областю.

Низка OSINT-команд припускала, що РФ, ймовірно, почала наступ на Сумщині, якого Головне управління розвідки Міноборони України очікувало ще з середини травня.

Сумська обласна військова адміністрація повідомляє, що за цю ніч і ранок (10 червня) було 15 обстрілів прикордонних територій. Зафіксовано 76 вибухів. Під вогнем були Миколаївська, Миропільська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Дружбівська, Середино-Будська громади. Щільність обстрілів не така інтенсивна, як була наприкінці травня.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону заявив, що на Сумському напрямку кількість російських обстрілів знизилась, якщо порівнювати з травнем. Також знизилася кількість спроб заходу російських диверсійних груп. Щодо заяв лідера Чечні Кадирова про окупацію села Рижівка, то Демченко каже, що ворожа група могла туди зайти без боїв, «пофотографуватися для картинки» і піти.