На Житомирщині після візиту до ТЦК помер чоловік. Там його смерть повʼязують із нападом епілепсії через зловживання алкоголем

Автор:
Олександра Амру
Дата:

У Житомирській області військовозобовʼязаний помер після того, як його доставили до Звягельського районного ТЦК на проходження військово-лікарської комісії. У військкоматі пояснюють, що чоловік помер від нападу епілепсії, фізичної сили до нього не застосовували.

Про це повідомили в Житомирському обласному ТЦК та СП.

Інцидент стався 28 травня. У ТЦК розповіли, що інформація про померлого військовозобовʼязаного поширилася в одній з місцевих груп у Facebook, де в коментарях смерть чоловіка пов’язали з певними діями з боку ТЦК.

За словами працівників військкомату, свідки кажуть, що до відвідин ТЦК чоловік кілька днів зловживав алкоголем і мав легкі травми.

Вранці 29 травня в нього стався епілептичний напад, спричинений тривалим вживанням алкоголю, кажуть у ТЦК. Йому надали першу невідкладну медичну допомогу й викликали швидку.

Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала випадок як самокаліцтво. 2 червня від отриманих під час епілептичного нападу травм чоловік помер у лікарні. У ТЦК кажуть, що слідчі, які проводили експертизу, зазначили, що жодного стороннього фізичного впливу на чоловіка не чинили.

  • Це вже не перший випадок, коли військовозобовʼязаний помирає у ТЦК. Наприкінці минулого місяця в одному з військкоматів на Закарпатті помер чоловік, якого військово-лікарська комісія визнала придатним до служби. У військовозобовʼязаного різко погіршилося самопочуття, йому надали домедичну допомогу, викликали швидку, однак медики констатували смерть. У Закарпатському ОТЦК та СП сказали, що «такі випадки трапляються».
  • Перед цим, 23 квітня, у Закарпатському обласному ТЦК та СП повідомили про смерть військовозобовʼязаного дорогою до навчального центру. У чоловіка стався епілептичний напад і він помер. Офіцер супроводу почав надавати першу домедичну допомогу та викликав швидку, однак медики не встигли.