Лідер демократів не відкидає, що США «доведеться втрутитися» у війну в Україні

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Лідер демократичної меншості в Палаті представників США Гакім Джеффріс в інтервʼю CBS News заявив, що не відкидає втручання американських військ у війну в Україні.

За його словами, США не можуть дозволити Україні «впасти», бо якщо це станеться, то з високою ймовірністю «Америці доведеться втрутитися».

«Ми не можемо дозволити Україні впасти, тому що якщо це станеться, то існує значна ймовірність того, що Америці доведеться вплутуватися в конфлікт — не просто нашими грошима, але з нашими військовослужбовцями», – сказав Джеффріс.

Джеффріс запевняє, що путін намагається відтворити Радянський Союз, тому в разі «успіху в Україні» він не зупиниться й піде далі, загрожуючи НАТО.

  • 26 лютого 2024 року близько 20 європейських лідерів зустрілися в Парижі, щоб обговорити загрози з боку росії. Після завершення конференції президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в майбутньому не слід виключати відправку військ країн НАТО в Україну. 29 лютого він зазначив, що його слова були «продуманими й виваженими».
  • 5 березня Макрон закликав союзників «не бути боягузами» в питанні підтримки України. Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, коментуючи 18 березня ідею Макрона, заявив, що «він має на це повне право». За його словами, лідер Франції висловлює особисту думку із цього питання.
  • 27 березня в Держдепі наголосили, що Сполучені Штати не збираються скеровувати свої війська в Україну.