Німецький виробник зброї Hensoldt передасть ЗСУ 6 радарів TRML-4D для ППО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Німецький виробник зброї Hensoldt передасть ЗСУ 6 радарів TRML-4D для ППО

TRML-4D

Hensoldt

Німецький виробник зброї Hensoldt до кінця 2024 року передасть Україні шість радіолокаційних систем TRML-4D.

Про це повідомляється на сайті виробника.

РЛС передаються як частина законтрактованого пакета загальною вартістю понад €100 мільйонів. Вони допоможуть роботі протиповітряної оборони і значно її посилять.

TRML-4D базується на передовій радарній технології — активній фазованій антенній решітці (AESA). Це дозволяє системі швидко виявляти і супроводжувати до 1 500 цілей у радіусі до 250 кілометрів. Водночас вона бачить і розрізняє широкий спектр цілей — дрони, види ракет та авіації. Станція працює як самостійно, так і в складі зенітно-ракетних комплексів, як-от IRIS-T, що перебувають на озброєнні ЗСУ.

Це не перше замовлення на такі радари для українських військ. Першу багатофункціональну радіолокаційну станцію TRML-4D Україна отримала в жовтні 2022 року. Наприкінці квітня 2024 року уряд Німеччини повідомив, що передав Україні ще одну TRML-4D в межах чергового пакета військової допомоги.

Портал «Мілітарний» пише, що це, імовірно, була одна з чотирьох РЛС, які замовили в червні 2023 року. Їхні поставки мають відбуватися протягом 2024 року.