Генпрокурор показав момент ракетного удару по Одесі. Він каже, що ворог планував убити якнайбільше людей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура вважає, що військове керівництво росії свідомо вдарило 29 квітня по Одесі балістичною ракетою «Іскандер» із касетним боєзарядом, аби вбити якомога більше цивільних.

Генеральний прокурор Андрій Костін показав у Facebook момент ракетного удару. На кадрах видно розліт касетних боєприпасів з подальшою детонацією.

Костін зауважив, що «Іскандер» із касетним боєзарядом — це невибіркова зброя, яка несе загрозу в радіусі 1,5 км. Саме в такому радіусі слідчі знаходять металеві фрагменти та уламки ракети. Прокурор назвав удар свідомим і цинічним нехтуванням нормами міжнародного гуманітарного права. Розслідування триває.

  • 30 квітня в Одесі та області день жалоби. Від ракетного удару росіян по Одесі 29 квітня загинули пʼять людей і ще 30 поранені, серед яких двоє дітей та вагітна жінка. Пʼятеро поранених у вкрай важкому стані. Серед поранених екснардеп Партії регіонів, ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Сергій Ківалов. Серед загиблих є проректор академії Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв.
  • Унаслідок удару пошкоджена цивільна інфраструктура: житлові будинки та палац Одеської юридичної академії, більш відомий як «Замок Гаррі Поттера».