Росіяни обстріляли Харків авіабомбами — є загиблий залізничник та поранені

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Російська авіація вдарила по Харкові керованими авіабомбами — є влучання по цивільній інфраструктурі у Холодногірському та Київському районах міста.

Про це повідомляють голова обласної адміністрації Олег Синєгубов та мер міста Ігор Терехов. Попередньо, загинула одна людина і ще семеро дістали поранення.

Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомила, що у Київському районі потужний вибух пошкодив адмінбудівлі, понад 40 приватних гаражів і до 10 автівок. У Холодногірському районі ворожа бомба зруйнувала дві цивільні будівлі.

Компанія «Укрзалізниця» повідомила, що від атаки загинув її працівник — монтер колії Олександр Кот 1998 року народження. Ще одна залізничниця поранена. Є пошкодження залізничної інфраструктури.

Харківська обласна прокуратура о 13:51 уточнила, що російська авіація скинула на місто три бомби УМПБ Д30-СН. Було два влучання по території гаражного кооперативу в Київському районі та одне влучання по території цивільного транспортного підприємства в Холодногірському районі. У прокуратури дані про вісьмох травмованих і одного загиблого. Розслідується порушення законів та звичаїв війни поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

  • УМПБ Д-30СН — це планерна авіабомба, яка здатна летіти на 30 кілометрів. Ця розробка росіян доволі нова. Інформація, що ворог почав використовувати такі бомби, зʼявилась у березні цього року. 10 березня ними вдарили по житловій забудові міста Мирноград у Донецькій області. Тоді поранень дістали 5 людей.