Російське військо атакувало Одесу балістикою. Четверо загиблих

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Російські окупанти ввечері 29 квітня завдали балістичного ракетного удару по Одесі. Загинули чотири людини й собака. Ще 28 постраждали.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер та МВС України.

Серед загиблих — три жінки й один чоловік, а серед постраждалих — двоє дітей і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані в лікарні.

За словами керівника пресцентру Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, на місці російського удару в Одесі видно сліди шрапнелі — артилерійського снаряду, який використовують для ураження живої сили противника. Імовірно, це був касетний боєприпас. Остаточні результати встановить експертиза.

Станом на 22:00 32 людини поранені — 25 перебувають у лікарнях, повідомив Кіпер. Дівчинка, якій немає і пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих у реанімації. Також один чоловік загинув від інсульту, спричиненого атакою.

Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Триває огляд, встановлюється повний перелік руйнувань і пошкоджень. Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки збройної агресії рф.