Німецька компанія Knauf йде з російського ринку після розслідування про участь у відбудові Маріуполя

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Німецький виробник будівельних матеріалів Knauf йде з російського ринку. Раніше журналісти викрили компанію в участі у відбудові окупованого Маріуполя.

Про це повідомляє видання Merkur з посиланням на пресреліз Knauf.

У компанії заявили, що відмовилися від бізнесу в росії на тлі «поточних подій у світі». Перехід компанії під місцеве управління дасть змогу «в майбутньому зберегти робочі місця для більш ніж 4 000 співробітників», як зазначають у Knauf.

Бізнес компанії передадуть місцевому менеджменту, але це ще має погодити російська влада. Knauf вела бізнес у росії понад 30 років і не називає точної причини виходу з російського ринку.

Компанія Knauf є однією з найбільших німецьких компаній у росії. У 2022 році її оборот перевищив €15 мільярдів. Зараз Knauf володіє заводами в Краснодарському краї, Астраханській, Нижегородській, Тульській, Челябінській та інших областях. На підприємствах Knauf випускають гіпсові та цементні будівельні суміші, металопрофілі, гіпсокартонні листи, мінераловатні утеплювачі тощо. Також у компанії є гірничодобувні активи.

  • 3 квітня журналісти програми Monitor німецького телеканалу ARD опублікували розслідування про те, що на будівництвах у Маріуполі використовуються будівельні матеріали німецьких компаній Knauf і WKB Systems GmbH. Голова Knauf Ніколаус Кнауф, імовірно, має добрі особисті звʼязки з путіним.
  • Після цього Німеччина почала розслідування, чи постачали німецькі фірми матеріали для «відбудови» росіянами тимчасово окупованого Маріуполя.