Вбивство поліцейського на Вінниччині: прокуратура перевіряє причетність військовослужбовців

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Прокуратура перевіряє причетність двох військовослужбовців до нападу на поліцейських на Вінниччині.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За фактом нападу на поліцейських відкрили провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України — посягання на життя працівника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає від 9 років увʼязнення до довічного.

Правоохоронці вже провели огляд місця події, вилучили речові докази.

У мережі раніше зʼявилась інформація про ймовірну належність нападників до 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. В самій бригаді це заперечують.

У місцеві Telegram-канали вже потрапило ймовірне відео з бодікамери патрульного. На ньому видно, що двоє підозрюваних у одягу мілітарі. Напад був несподіваним і раптовим, жодних конфліктів перед цим не було.

Оновлено: О 14:41 в Сухопутних військах ЗСУ заявили, що на відео з бодікамери патрульного, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Командування Сухопутних військ пообіцяло сприяти у всебічному та неупередженому розслідуванні вбивства поліцейського.

  • У ніч на 20 квітня в Гайсинському районі Вінницької області двоє поліцейських зупинили авто для перевірки. В автомобілі було двоє пасажирів, які відкрили вогонь по правоохоронцях. 20-річний поліцейський Максим Зарецький від отриманих травм помер, його напарник отримав поранення.