ГУР назвав перелік знищеної техніки росіян після удару по авіабазі «Джанкой» у Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Головне управління розвідки Міноборони України назвало перелік знищеної техніки росіян після удару по авіабазі «Джанкой» у Криму, який стався в ніч на 17 квітня.

Пресслужба ГУР повідомила, що знищено або критично пошкоджено 4 пускові установки ЗРК С-400, 3 радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО і апаратуру спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».

«Кількість уражених або знищених обʼєктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії уточнюються», — додали в ГУР.

  • Уночі 17 квітня на військовому аеродромі «Джанкой» у Криму пролунали вибухи. Російські медіа писали, що після цього на аеродромі спалахнула сильна пожежа. На цьому аеродромі базується російський 39 гелікоптерний полк, ППО Південного військового округу і три авіаційні ескадрильї.
  • Російські пабліки та OSINT-спільнота потім публікували перші фото ймовірних наслідків нічного удару. Тоді писали, що були знищені три пускові установки С-400, одна радіолокаційна станція до С-400, знищені або критично пошкоджені дві пускові установки С-300, а також склад із боєприпасами до цих ракетних систем. Росіяни стверджують, що по базі вдарила ракета MGM-140 ATACMS, та публікували фото уламків.