Петиція про заборону на дзвінки для полонених росіян набрала 25 тисяч голосів. Її розгляне уряд

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Петиція до Кабінету міністрів із вимогою призупинити право російських військовополонених на телефонний звʼязок набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

У петиції просять не давати полоненим росіянам користуватися телефонним звʼязком, допоки росія не надасть українським військовополоненим таку можливість на регулярній основі.

Авторка петиції Інна Турова наголошує, що такі дії з боку уряду України не порушать права людини чи Женевську конвенцію, оскільки остання гарантує лише право на листування.

«Надаючи їм [російським військовополоненим] усе, що вимагають міжнародні угоди, Україна має займати чітку позицію: «Усі блага, які надаються понад вимоги закону, — це привілеї. Привілеї треба заслужити». Ми, хто не має жодного контакту з рідними, маємо право вимагати це, спостерігаючи, як наші полонені вороги спілкуються з рідними завдяки нашій великодушності», — написала авторка.

Звертаючись від імені дружин, матерів і сестер українських військовополонених, Інна Турова написала, що за весь час полону вони отримали одне «формальне письмове повідомлення від Міжнародного Комітету Червоного Хреста про перебування наших близьких у полоні».