Кадрові перестановки. Заступник керівника ОП Сибіга буде першим заступником міністра закордонних справ

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Кабінет міністрів України погодив призначення Андрія Сибіги на посаду першого заступника міністра закордонних справ. До того він працював заступником керівника Офісу президента.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Андрій Сибіга почав карʼєру в 1997 році, працював на посадах аташе, третього і другого секретаря Міністерства закордонних справ України. Далі працював першим секретарем консульських питань посольства України в Польщі, обіймав посади в МЗС України, був послом у Туреччині.

Разом з цим Кабмін погодив звільнення Миколи Точицького з посади заступника міністра закордонних справ. До цього Точицький працював послом України в Люксембурзі та Бельгії, представником України при ЄС та Європейському співтоваристві з атомної енергії, постійним представником України при Раді Європи, генеральним консулом у Сан-Франциско та на різних посадах у МЗС України.

Відбулася ще одна кадрова зміна: Ігоря Лоссовського звільнили з посади заступника голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті та призначили заступником голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

  • На початку квітня Кабмін підтримав звільнення Еміне Джапарової з посади першого заступника міністра закордонних справ. Вона була на посаді з червня 2020 року.