Австралія приєдналася до Коаліції дронів для України і надаватиме ЗСУ безпілотники

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Австралія приєдналася до Коаліції дронів для України і надаватиме ЗСУ безпілотники.

Про це заявив міністр оборони Австралії Річард Марлес, повідомляє The Guardian.

«Австралія візьме участь у коаліції з розробки безпілотників, яку очолюють Велика Британія і Латвія. Це дійсно важлива можливість для нас продовжувати робити свій внесок у зусилля, спрямовані на те, щоб Україна не відступила від свого курсу і змогла вирішити цей конфлікт на своїх умовах», — заявив міністр оборони країни Річард Марлз.

  • Коаліцію дронів створили в лютому 2024 року за результатами засідання Ради Україна — НАТО. Група членів Альянсу має поставити Україні в рамках цієї ініціативи мільйон безпілотників.
  • 17 лютого в Міністерстві оборони України офіційно оголосили про початок роботи Коаліції. До неї увійшли Латвія, Велика Британія, Швеція, Данія, Німеччина, Канада, Литва, Естонія, Нідерланди, а тепер і Австралія. Очолюють коаліцію Латвія і Велика Британія.
  • 6 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем як окремого роду військ. Це дозволить війську наростити кількість дронів і безпілотників, упорядкує їхнє застосування в боях і надходження в підрозділи.