У Запоріжжі відкрився другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ. Що там пропонують

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

У Запоріжжі відкрився рекрутинговий центр для ЗСУ — другий в Україні. У центрі не вручатимуть повістки, а надаватимуть консультації про вакансії в армії та повний супровід до призначення на посаду.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

Центр запрацював за адресою бульвар Центральний, 27. Тут усім охочим запропонують долучитися до Сил оборони України на низку різнопрофільних посад: операторів БпЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців з IT тощо.

«Наша мета — зробити так, щоб людина, яка хоче служити на конкретній посаді в конкретній військовій бригаді, справді туди потрапила», — заявив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Проєкт запровадили спільно з Міноборони України та Генштабом ЗСУ. Загалом у першому півріччі 2024 року планують відкрити 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах України.

  • У лютому 2024 року перший в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Львові.
  • Міноборони України ще наприкінці минулого року почало займатися рекрутингом. Спочатку відомство уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безплатно свої майданчики для розміщення вакансій. Це Lobby X, Work.ua, Robota.ua та OLX Україна. Також Міноборони розпочало співпрацю з Державним центром зайнятості. Це означає, що вакансії пропонуватимуть безробітним у всіх регіонах України.