У США в лайнера Boeing 787-800 відпала частина обшивки під час польоту. Інцидент розслідує регулятор

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США в небі у пасажирського літака Boeing 737-800 відпала зовнішня панель, розташована на стику нижньої частини фюзеляжу та крила поряд з шасі.

Як пише ​​New York Post, інцидент стався 15 березня на рейсі з Лос-Анджелесу до Орегону. Пошкодження виявили після того, як літак вдало приземлився зі 139 пасажирами та шістьма членами екіпажу на борту.

Аеропорт після посадки літака тимчасово призупинив роботу, щоб перевірити злітні смуги на наявність уламків. На смугах нічого не знайшли. Компанія Boeing відмовилася коментувати ситуацію. Авіаперевізник United Airlines заявив, що проведе ретельну перевірку літака, всі необхідні ремонтні роботи і розслідує причини інциденту.

Свою перевірку вже проводить Федеральне управління цивільної авіації США (FAA), пише Reuters.

  • 5 січня 2024 року літак Boeing 737 MAX 9 американської Alaska Airlines зробив вимушену посадку, у польоті в нього відпав люк. Ніхто не постраждав, але регулятор FAA тимчасово заборонив польоти 171 літака Boeing 737 MAX 9. Рішення підтримали європейський, турецький і британський регулятори.
  • 8 січня авіакомпанія United Airlines повідомила, що в результаті перевірок виявила «розхитані» болти на MAX 9. Про це потім повідомила і Alaska Airlines. Boeing пообіцяв виправити ситуацію.
  • 25 січня FAA попередило, що тимчасово перестане видавати Boeing дозволи на розширення виробництва літаків серії MAX. Компанія після цього звільнила керівника програми лайнерів 737 MAX. Усі літаки перевірили.
  • 27 січня Alaska Airlines відновила польоти своїх MAX 9.