Ракетний удар по Одесі: кількість загиблих зросла до 14, понад 40 людей поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кількість загиблих в Одесі через російський ракетний удар зросла до 8 людей. Серед загиблих — один фельдшер і один рятувальник. Поранені понад 20 людей. Дані однак ще уточнюються.

Офіс генпрокурора повідомив, що розпочав досудове розслідування порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Дані щодо жертв прокуратура надала станом на 13:40.

О 14:04 голова ОВА Олег Кіпер повідомив, що загиблих вже 14, поранених — 46. Усі жертви — це цивільні, рятувальники і медик. У місті оголосять жалобу.

На місці удару зруйновані або пошкоджені 10 приватних будинків, станція техобслуговування, газопровід і два пожежно-рятувальні автомобілі. Наразі на місці гасять пожежі.

  • 15 березня Повітряні сили ЗСУ об 11:04 повідомили, що в бік Одеси летить російська ракета. Через 13 хвилин ПС повідомили про загрозу балістики для південних областей та закликали не ігнорувати тривогу. У цей час в місті пролунали вибухи.
  • Згодом стало відомо, що було щонайменше дві ракети — перша поцілила в житловий район. На місце прибули рятувальники і медики. У цей момент по них вдарила друга ракета.