Атака дронів на Вінницьку область: Загинули двоє людей, є поранені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Вінницькій області через атаку дронів-камікадзе, яка відбулася ввечері 14 березня, загинули двоє людей.

Голова обласної адміністрації Сергій Борзов повідомив, що сьогодні, 15 березня, у лікарні померла поранена жінка. Ще одна людина загинула на місці в день атаки. Тоді госпіталізували чотирьох людей, писав Борзов.

Держслужба з надзвичайних ситуацій уточнила, що в області зруйновані два житлові будинки — в один поцілив дрон, а в інший — уламки БпЛА (у Тульчинській громаді).

Деталі ДСНС і Борзов не вказують, але з їхніх повідомлень випливає, що загиблий і двоє поранених були в першому будинку, а інші двоє поранених — у другому. З якого будинку друга жертва — поки що невідомо.

  • У ніч проти 15 березня ППО України збила всі 27 дронів Shahed, які запустили росіяни. Окрім цього, вони вдарили сімома ракетами С-300/С-400 по Харківщині та Донеччині та однією керованою авіаракетою Х-59 по Полтавщині. Ракети перехопити не вдалося.
  • Shahed збили в межах Кіровоградської, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької та Київської областей. Тільки на Київщині на підступах до столиці знищили півтора десятка дронів.