Цьогорічна зима посіла третє місце в рейтингу найтепліших в історії Києва

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Цьогорічна зима стала третьою у рейтингу найтепліших зим у Києві з 1881 року. Середня температура повітря за зиму склала +0,3 °С — це вище кліматичної норми на 2,8 °С.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Через значно теплішу за звичайну погоду метеорологічна весна настала раніше календарних строків — 24 січня. У цей день температура почала стійко підніматися вище 0 °С.

Усі зимові місяці у столиці були теплішими за норму. Найбільше позитивне відхилення мав лютий — +5,2 °С. Загалом за зиму у столиці зареєстрували 14 температурних рекордів.

Найбільш холодним днем зими стало 9 січня — тоді температура опустилась до -15,8 ºС, а найтеплішим — 29 лютого, коли температура повітря піднялась до +12,1 ºС.

Цієї календарної зими випало 161 мм опадів, тобто 131% кліматичної норми.

  • Людство пережило найтепліший лютий в історії після рекордних січня, грудня, листопада, жовтня, вересня, серпня, липня, червня та травня. Це може бути короткий пік через вплив Ель-Ніньо — якщо це природне явище відбуватиметься, як у попередні роки, то після нього планета почне охолоджуватися. Однак поведінка клімату стала менш стабільною і менш передбачуваною.