Застосунок «Повітряна тривога» тепер попереджатиме про підвищену небезпеку в конкретному регіоні

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Відтепер застосунок «Повітряна тривога» надсилатиме попередження про підвищену небезпеку в окремих містах і громадах. Сповіщення про наближення ракети чи безпілотника надходитиме додатково під час дії загальної тривоги.

Про це йдеться в блозі розробника застосунку Ajax Systems.

Нові оголошення сповіщатимуть людей про загрозу саме для їхньої локації. Окрім нового попередження, до застосунку додали налаштування гучності сповіщення «Підвищена небезпека!» і сповіщення, якщо повідомлення «Підвищена небезпека!» перестають надходити.

Ajax Systems

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, що в застосунку треба ввести свій регіон — тоді зʼявиться додаткова інформація про «підвищену тривогу». Він також наголосив, що для отримання точної інформації про повітряні тривоги треба слідкувати за публікаціями ПС.

Для нових сповіщень треба оновити додаток.

  • Застосунок «Повітряна тривога» розробили Ajax Systems разом з IT-компанією Stfalcon і за підтримки Мінцифри. Інформацію про небезпеку через застосунок передають відповідальні оператори в обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.