У Генштабі ЗСУ розʼяснили втрати ворога в щоденній статистиці

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Число втрат серед живої сили ворога у щоденній статистиці Генштабу — це загальна кількість поранених і вбитих російських військових. І станом на 27 лютого 2024 року орієнтовні втрати рф на війні становлять 412 400 окупантів убитими і пораненими.

Про це речник Генерального штабу Збройних сил України старший лейтенант Андрій Ковальов повідомив у коментарі «Українській правді».

«Щоденно Генштаб оприлюднює загальні бойові втрати ворога. Підкреслимо — це саме загальні втрати. Загальні втрати російських окупантів, які публікує Генеральний штаб, складаються з двох основних показників втрат, яких зазнає противник під час ведення бойових дій. А саме — безповоротні втрати та бойові санітарні втрати ворога. І станом на 27 лютого 2024 року загальні втрати російських окупантів орієнтовно становлять 412 400 осіб», — пояснив речник.

  • Напередодні Володимир Зеленський вперше назвав втрати українських військ за час повномасштабної війни — 31 тисяча людей. Росіян, за його словами, загинуло 180 тисяч. Загальні втрати ворога разом із пораненими — 500 тисяч.