Міноборони й Держлікслужба розглядають дозвіл на використання наркотичних речовин як ліків у військових частинах

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Представники Міноборони долучаться до робочої групи, яка розглядає питання, чи надати дозвіл військовим частинам використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори для медичної допомоги.

Про це йдеться в Меморандумі про партнерство і співробітництво між заступницею міністра оборони Наталією Калмиковою та головою Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками Романом Ісаєнком.

Минулого тижня зʼявилася перша ліцензія на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами. Вона дозволяла регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі.

У Міноборони вважають, що посилення співпраці з Держлікслужбою дозволить більш ефективно запустити нову систему і врегулювати обіг наркотичних засобів.

  • 15 лютого президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію медичного канабісу, який регулюватиме обіг канабісу лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Він спростить медичне використання ліків на основі канабісу, але посилить контроль з боку Нацполіції над вирощуванням цієї рослини, виробництвом і збутом ліків на її основі.