В Англії забороняють користуватися мобільними телефонами в школах

Автор:
Олександра Амру
Дата:

В Англії забороняють учням користуватися мобільними телефонами в школах. Міністерство освіти Великої Британії опублікувало вказівки — директори можуть забороняти школярам користуватися телефонами.

Освітяни вважають, що цей план уряду буде корисним для учнів, але може зустріти опір з боку батьків.

Нові правила пропонують школам самостійно регулювати політику використання гаджетів — учнів можуть зобовʼязати залишати всі телефони вдома, здавати їх на вході до школи, зберігати в окремих шафках, або ж можуть дозволити залишати їх при собі, але поставити на беззвучний режим і не користуватися ними.

Учителям дозволили обшукувати учнівські рюкзаки, а в разі порушення правил — конфіскувати телефони чи залишати учнів після уроків як покарання.

Якщо батьки хочуть звʼязатися з дітьми чи навпаки — вони мають робити це через шкільний офіс.

Нові вказівки стосуються і вчителів — у школах їх не мають бачити за телефонами, крім випадків, коли це необхідно для роботи.

За даними Ofcom, 97% дітей до 12 років у Британії мають власний смартфон — це занепокоїло освітян. Користування телефонами в школах не лише відволікає від навчального процесу, але й може призвести до залякування в Інтернеті.

Минулого року ЮНЕСКО закликало заборонити користуватися смартфонами в школах. Дослідження свідчать про те, що надмірний час перед екраном погано впливає на успішність дітей у навчанні та їхній добробут.

Ще більше експерти занепокоєні тим, що в мережі легко зустріти небезпечний для вразливої дитячої психіки контент, який може призвести до насильства й самогубної поведінки.

  • Нещодавно у французькому селі Сена-Порт проголосували за обмеження використання смартфонів у громадських місцях. Це стосується дорослих і дітей, коли вони гуляють вулицями, сидять на лавках у парку, їдять у кафе, чекають на своїх дітей перед школою. Натомість людей заоохочують спілкуватися одне з одним, запитувати дорогу в перехожих, а не користуватися онлайн-мапами.
  • Раніше ЮНЕСКО підрахувала, що кожна четверта країна частково або повністю заборонила використання смартфонів у школах. Серед них — Франція, Іспанія, Нідерланди, Китай.