На Харківщині ідентифікували чоловіків, які катували 16-річного підлітка під час окупації

Автор:
Станіслав Ткацевіч
Дата:

У Куп’янському районі на Харківщині прокуратура ідентифікувала трьох чоловіків, які катували 16-річного хлопця під час окупації.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За словами правоохоронців, 15 серпня 2022 року в одному з населених пунктів Куп’янського району 16-річний хлопець повертався додому. У цей час до нього підʼїхала автівка, з якої вийшло троє озброєних чоловіків у військовій формі.

Вони затягнули хлопця силоміць до авто та відвезли до катівні, де його утримували 16 діб. За цей період хлопця змушували присідати, віджиматись від підлоги. Його постійно били, майже не годували, давали йому технічну воду замість питної, а також змушували розбирати завали від обстрілів рф.

Чоловіки прагнули отримати інформацію щодо проукраїнськи налаштованих громадян та учасників АТО/ООС на Купʼянщині. Під час окупації один із чоловіків став так званим «заместителем начальника отдела уголовного розыска Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», а інший отримав псевдопосаду «и. о. помощника участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции».

  • Раніше росіяни вже вдавалися до знущання над дітьми. Зокрема, в Херсоні після деокупації виявили 10 катівень, 4 — у самому місті. В одній з них окреме приміщення — камера, де тримали дітей. Окупанти їм майже не давали їжі, а також розповідали, що батьки від них відмовилися, що вони вже не повернуться.