Окупанти обстріляли Селидове на Донеччині — троє людей загинули, 12 поранені

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

У ніч на 14 лютого російські окупанти масовано обстріляли ракетами місто Селидове на Донеччині. Там загинули троє людей і 12 постраждали.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Близько півночі росіяни вдарили по пʼятиповерховому житловому будинку — зруйнований один підʼїзд. Через це поранені пʼятеро людей, серед яких три дитини 7, 12 й 16 років. Потерпілих із мінно-вибуховими травмами, переламами хребта, забоями й осколковими пораненнями госпіталізували.

О першій годині ночі російське військо обстріляло медичний заклад. Там загинули 38-річна жінка, яка перебувала в лікарні на зберіганні вагітності, і 36-річна матір із сином 9 років. Травмувалися ще шестеро пацієнтів, найстаршому з яких 76 років, а наймолодшому — шість місяців.

У місті пошкоджені також інші багатоквартирні житлові будинки й автомобілі. На місці працюють правоохоронці. Розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Згодом стало відомо, що з лікарні евакуювали 149 пацієнтів. У багатоповерхівці врятували одну людину. Пошукові роботи завершили. За попередньою інформацією, росіяни били ракетами «Іскандер-М» і С-300.