Фінляндія передає Україні військову допомогу на €190 мільйонів

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Фінляндія виділила Україні нову військову допомогу в обсязі €190 мільйонів. Це вже 22-й вантаж оборонної допомоги від країни.

Про це повідомило Міноборони Фінляндії.

Про вміст поставки фіни не повідомляють з міркувань безпеки. Цей пакет допомоги також включає продукцію, яку закупили у фінських виробників. Для її закупівлі виділили окремі €30 мільйонів.

«На національному та ширшому рівні необхідно знайти нові шляхи підтримки України в довгостроковій перспективі. Зараз ми готуємо довгостроковий план підтримки України», — заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

Загальна вартість пакетів військової техніки, які постачає країна, зараз становить €1,8 мільярда. Допомога враховує як потреби України, так і ресурсний стан сил оборони Фінляндії.

  • На сьогодні відомо, що Фінляндія передавала Україні міномети, боєприпаси, протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю, амуніцію, а також танки розмінування Leopard 2R.
  • Найближчим часом Фінляндія запустить виробництво артилерійських боєприпасів для України. Крім того, Фінляндія вирішила брати участь в Артилерійській коаліції і Коаліції розмінування, які діють в межах Контактної групи з питань оборони України.