У короля Великої Британії Чарльза ІІІ діагностували рак

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

У короля Великої Британії Чарльза III діагностували рак, повідомили в Букінгемському палаці. Монарх вже приступив до планового лікування.

«Його Величність Чарльз III сьогодні розпочав регулярне лікування, протягом якого лікарі порадили йому відкласти публічні обов’язки. Протягом цього періоду Його Величність продовжуватиме займатися державними справами та офіційними документами як зазвичай», — йдеться у повідомленні.

Подробиць про захворювання Чарльза ІІІ не розкрили, але наголосили, що монарх позитивно налаштований і з нетерпінням чекає якнайшвидшого повернення до повноцінного виконання державних обовʼязків. Король вирішив не замовчувати проблеми зі здоровʼям, щоб спонукати інших більше дбати про себе.

  • Наприкінці січня 2024 року короля Великої Британії Чарльза III госпіталізували до лондонської лікарні для лікування простати.
  • 6 травня 2023 року в Лондоні пройшла коронація принца Чарльза — відтепер він Чарльз ІІІ, король Великої Британії. Він узяв під захист англіканську церкву, державу і закони. Чарльз зійшов на королівський престол у віці 74 роки. 8 вересня 2022 року у Великій Британії на 96-му році життя померла королева Єлизавета II, поховали її 19 вересня.