Співачка SKYLERR хоче зняти свою кандидатуру з Нацвідбору «Євробачення» через збій у «Дії». Правила конкурсу такого не передбачають

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Співачка SKYLERR хоче зняти свою кандидатуру з Національного відбору «Євробачення-2024» через збій у застосунку «Дія», де відбувається голосування за представника на конкурс від України.

Про це вона написала в Instagram.

За її словами, це було складне рішення, але «все ж таки я про творчість, про музику», а те, що відбувається зараз, — не про неї.

«На жаль, голосування в моменті вже не повернути, а я довіряю саме моменту... У цих піар-перегонах, які склалися через цю ситуацію, брати участь мені нецікаво», — додала вона.

Співачка думає, що через збій голоси могли зарахувати некоректно.

Офіційний Telegram-канал «Євробачення Україна» відреагував на це і повідомив, що правила Національного відбору не передбачають зняття кандидата на цьому етапі конкурсу.

Однак якщо SKYLERR стане переможницею Нацвідбору, то вона зможе відмовитись від укладання договору із «Суспільним мовленням» на участь у «Євробаченні-2024».

Наразі вже понад 600 тисяч українців проголосували за фаворита Нацвідбору за допомогою «Дії». Торік кандидата на «Євробачення» обирали близько 166 тисяч українців. Нинішнє голосування ще триває. О 19:05 розпочнеться прямий ефір на «Суспільному», де оголосять результати.

Переможця фіналу Національного відбору визначатимуть журі (50%), до складу якого цього року увійшли Андрій Данилко, Джамала і Сергій Танчинець, і глядачі (50%).

  • 68-й пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться у травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні «Мальме Арена» 11 травня. Півфінали, в одному з яких братиме участь і представник чи представниця від України, відбудуться 7 і 9 травня.