У Туапсе після атаки дронів зупинили один з найбільших нафтопереробних заводів росії (Оновлено)

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Єдиний на чорноморському узбережжі рф нафтопереробний завод зупинив переробку нафти та випуск нафтопродуктів після атаки українських дронів в ніч на 25 січня. Про це йдеться в повідомленні біржі Nasdaq із посиланням на джерела Reuters.

Туапсинський нафтопереробний завод «Роснафти» входить до десятки найбільших у країні — там щороку переробляють до 9 мільйонів тонн сировини.

Унаслідок атаки на підприємстві згоріла вакуумна установка, тож швидко відновити виробництво завод не зможе. Джерела агентства повідомляють, що ремонт триватиме щонайменше до кінця лютого — початку березня.

Оновлено 20:20. Reuters відредагувало свій текст про Туапсинський НПЗ. Зараз там немає інформації, що ремонт заводу триватиме до кінця лютого — початку березня.

Нафтопродукти Туапсинського НПЗ відвантажують на експорт через термінал «Роснафти» в Туапсе. У січні із заводу клієнтам з Малайзії, Китаю, Сінгапуру та Тайваню відвантажили 680 000 тонн продукції.

Атака на НПЗ у Туапсе – четверта за тиждень атака безпілотників на нафтогазову інфраструктуру рф. 18 січня під ударом опинився нафтовий термінал в Ленінградській області. 19 січня дрон атакував нафтобазу, що належить «Роснафті», у місті Клинці Брянської області.

А 21 січня приліт безпілотника спричинив пожежу на терміналі «Новатека» в морському порту Усть-Луга в Ленінградській області.

  • Туапсе — російський курорт на узбережжі Чорного моря. У місті є порт і великий нафтопереробний завод, який побудували у 1929 році, він є найстарішим з діючих в росії.